Preleminarni program
12. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA „LIST“ 2014 od 08. 05. do 10.05.2014.god. u Lukavcu
ČETVRTAK – 08. maj 2014. godine
09:00 -10:30 Doček gostiju (ispred sportske dvorane)
09:00 -11:00 Kulturno-zabavni program (centralna pozornica – ispred sportske dvorane)
11:00 -11:30 Svečano otvaranje Sajma (centralna pozornica)
11:30 -12:30 Obilazak Sajma od strane zvanica i gostiju
12:30 -14:00 „Festival hrane i pića“ – Otvaranje (prostor za prezentacije – hala „B“) i koktel
15:30 -16:30 Dodjela priznanja i zahvalnica učesnicima „Festivalu hrane i pića“ (centralna pozornica)
20:00 Koncert
Radno vrijeme Sajma za posjetioce 10:00h do 19:00h
PETAK – 09. maj 2014. godine
19:00 : Sajamska noć – svečana večera za zvanice u organizaciji Općine Ulcinj, TO Ulcinj, TZ Tuzlanskog kantona, Općine Lukavac i Lukavačkog sajma na kojoj će biti upriličeno potpisivanje protokola o pobratimljenju Općine Ulcinj i Općine Lukavac
Radno vrijeme Sajma za posjetioce 10:00h do 19:00h
SUBOTA – 10. maj 2014. godine
11:00-15:00 Novinarska kotlićijada ( predstavnici medija takmiče se u spremanju gulaša u kotliću)
11:00-11:15 Otvaranje i pozdravna riječ ministra turizma TK Mustafa Isabegović
Uvodničari na okruglom stolu su:
11:10-11:30 Mr. Sc. Merima Aljić, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona:
Kulturno historijsko naslijeđe u funkciji razvoja turizma TK
11:30-11:50 Mr. Sc. Rusmir Đedović, Zavod za zaštitu i korištenje kulturno historijskog naslijeđa Tuzlanskog kantona : Očuvanje i prezentacija naslijeđa kroz eko-lokalitete na području TK
11:50-12:10 Prof dr Midhat Jašić, Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli: Tradicionlne vrste hrane u funkciji razvoja turizma TK
12:10-12:30 Prof dr Kadrija Hodžić, Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli: Poslovno okruženje za razvoj starih zanata na području TK
12:30- 13:30 Rasprava i zaključci
14:00 Ručak za učesnike okruglog stola
15:00 – 16:00 Udruženje kuhara BiH Predsjednik Nermin Hodžić i Hamid Kujraković stručni savjetnik
za kvalitet i sigurnost hrane če održati predavanje na temu
Organizacija specijalnih vrsta ishrane u ugostiteljstvu: gluten free, ishrana za
dijabetičare, ishrana za sportaše, za djecu i omladinu
Prezentacija i degustacija vina Vinarije Hercegovina produkt
15:00-16:00 Dodjela nagrada, priznanja i zahvalnica učesnicima novinarske kotlićijade (centralna pozornica)
17:00 Zatvaranje Sajma
Radno vrijeme Sajma za posjetioce od 10:00 – 17:00 sati.