PROGRAM SAJMA
11.MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA „LIST” Lukavac, 09. – 11. maj 2013.
ČETVRTAK – 09. maj 2013. godine
09:00 -10:30 Doček gostiju (ispred sportske dvorane)
09:00 -11:00 Kulturno-zabavni program (centralna pozornica – ispred sportske dvorane)
11:00 -11:30 Svečano otvaranje Sajma (centralna pozornica)
11:30 -12:30 Obilazak Sajma od strane zvanica i gostiju
12:30 -14:00 „Festival hrane i pića” – Otvaranje (prostor za prezentacije – hala „B”) i koktel
14:00 -15:30 Predavanje na temu „Starinsko bosansko kulinarstvo iz kulturološke perspektive.” Dr. Enes Kujundžić prof. narodne književnosti na Pedagoškom fakultetu u Zenici (J.U. JAVNA BIBLIOTEKA LUKAVAC- SALA ZA PROMOCIJU )
15:30 -16:30 Dodjela nagrada, priznanja i zahvalnica učesnicima koje su uzele učešće na „Festivalu hrane i pića” (centralna pozornica)
21:00 Koncert
Radno vrijeme Sajma za posjetioce 10:00 do 19:00 sati.
PETAK – 10. maj 2013. godine
10:00 -11:30 Okrugli sto na temu “Razvoj eko-turizma na području Tuzlanskog kantona, potencijali i prednosti”
Predavači: Prof. dr.sc. Senaid Hadžić, Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona; Prof. dr.sc. Alija Suljić, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli; Prof. dr.sc. Kadrija Hodžić i doc.dr.sc. Ferhat Ćejvanović, Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli; Dinko Pešić, Eko-centar „Zlatna Greda” Osijek (J.U. JAVNA BIBLIOTEKA LUKAVAC- SALA ZA
PROMOCIJU )
13:00-14:30 Okrugli sto na temu Lovište Tuzlanskog kantona i koncesija u organizaciji LD „Svatovac” Lukavac
Predavači :Seid Čorbić ing. šumarstva, Rasim Omerović ing. šumarstva, Senad Selimbašić ing. šumarstva (J.U. JAVNA BIBLIOTEKA LUKAVAC- SALA ZA PROMOCIJU )
19:00 Sajamska noć – svečana večera za zvanice u organizaciji Općine Barleben iz SR Njemačke, Općine Lukavac i Lukavačkog sajma
Radno vrijeme Sajma za posjetioce 10:00 do 19:00 sati.
SUBOTA – 11. maj 2013. godine
11:00-15:00 Novinarska kotlićijada ( predstavnici medija takmiče se u spremanju gulaša u kotliću); spremanje planinarskog graha ( Planinarsko društvo „Svatovac 47″ )
12:00-14:00 „Stručna, pokazna Vinska radionica Hercegovina produkt i degustacija vina za novinare” Hamid Kujraković, ekonomist u ugostiteljstvu, HACCP EXPERT
14:00:16:00 „Stručna, pokazna Vinska radionica Hercegovina produkt i degustacija vina za ugostitelje” Hamid Kujraković, ekonomist u ugostiteljstvu, HACCP EXPERT
16:00 Dodjela nagrada, priznanja i zahvalnica učesnicima novinarske kotlićijade (centralna pozornica)
17:00 Zatvaranje Sajma
Radno vrijeme Sajma za posjetioce od 10:00 – 17:00 sati.