Ministarstvo za boračka…

Ministarstvo za boračka…

Objavljeno: 20.12.2012. | Općina Lukavac, Ostale vijesti

MINISTARSTVO ZA BORAČKA PITANJA TK OBJAVILO LISTU DOBITNIKA STIPENDIJA ZA IZUZETNO USPJEŠNE UČENIKE I STUDENTE

Ovih dana su objavljeni rezultati konkursa za stipendiranje izuzetno uspješnih učenika i studenata,  koje je raspisalo Ministarstvo za boračka pitanja TK. Visina stipendije za obje kategorije jos nije poznata,  a kako saznajemo visina ce biti utvrdjena u zavisnosti od konačnog broja kandidata kojima je stipendija odobrena.

Glavni kriterij za dobijanje stipendija, pored pripadnosti boračkoj populaciji, bilo je da je redovan student visokoškolske ustanove sa prosjekom ocjena najmanje 9,00 ili da je redovan učenik

srednje škole sa prosjekom ocjena 5,00, kao i da ukupna porodična primanja ne prelaze cenzus koji iznosi 50% od prosječne plate u FBiH. Prema listi koje je objavilo Ministarstvo za boracka pitanja TK ukupno 18 osoba sa podrucija nase Općine je zadovoljilo glavne kriterije za dobijanje stipendije, 14 srednjoškolaca i 4 studenta. Svi zainteresirani gradjani preciznije podatke, tačna imena i prezimena, mogu naci na web stranici Vlade TK, kao i na oglasnoj ploci u salter sali u zgradi Općine Lukavac. Treba napomenutu da svi nezadovoljni kandidati imaju pravo uloziti prigovor ministru za boračka pitanja Tuzlanskog kantona u roku od 8 dana od dana objavljivanja liste 13.12.2012.god.